Predstavnik policije je tamkajšnje prebivalce pomiril – v gozdu se ni zgodilo nič srhljivega. Foto: BoBo
Predstavnik policije je tamkajšnje prebivalce pomiril – v gozdu se ni zgodilo nič srhljivega. Foto: BoBo

Pred dnevi je lovski pes svojemu lastniku med sprehodom po gozdu v bližini mesta Grafrath prinesel nenavadno "darilo": odrezano opičjo roko. Lovec je obvestil policijo, ki je nato po gozdu našla še več delov živali, za katere se je izkazalo, da pripadajo šimpanzu. Na Bavarskem so nato hitro vzniknile številne – tudi za lase privlečene – teorije glede izvora posmrtnih ostankov opice, na primer, da vlada v gozdu izvaja skrivne poskuse na živalih, nekateri drugi pa so dogajanje povezali celo s pandemijo novega koronavirusa.

Policija je dele telesa predala v analizo strokovnjakom, ki pa so hitro prišli do enotnega zaključka: gre za dele telesa, ki so bili shranjeni v formaldehidu ali kakšni drugi snovi, namenjeni shranjevanju delov telesa. Čisti rezi pa nakazujejo, da so bili deli odrezani strokovno. "Vse kaže na to, da so deli telesa precej starejši, kot je sprva kazalo, po drugi strani pa si lahko prebivalci oddahnejo – vse kaže, da nihče ne hodi po fürstenfeldbruškem gozdu in mori nedolžne opice," je malce v šali pojasnil tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Michael Fischer.

Ob tem je za AFP pojasnil še, da natančen izvor ostankov še preverjajo, a vse kaže, da so deli izvirali iz kakšne znanstvene ustanove, kako so prišli v gozd, pa ostaja skrivnost. "Najbrž je šlo za kakšno administrativno napako. Ampak glede na starost ostankov, je zadeva najverjetneje že zastarala," je še dodal Fischer.