Festival ledu in snega na Kitajskem vsako leto pritegne veliko obiskovalcev. Foto: EPA
Festival ledu in snega na Kitajskem vsako leto pritegne veliko obiskovalcev. Foto: EPA

Sloveniji je prestižno nagrado priboril ledni mojster Miro Rismondo, avtor projekta Ledena dežela.

Državo je zastopal s projektom Idrijske čipke, ki jo je izklesal v ledeni blok. S skulpturo z naslovom Lace blow in the wind je želel poudariti krhkost in hkrati moč ledenega kristala v obliki idrijske čipke.

Slovenija tudi na ruskem festivalu ledu
V tujino pa se odpravlja tudi ženski del ekipe, ki ustvarja Ledeno deželo. Helena Rismondo v petek odhaja v Rusijo, na tekmovanje Ruski pokal sneženih in ledenih kipov (The Cup of Russia on Snow and Ice Sculpture Zimniy Vernissage), ki bo potekalo od 15. do 21. januarja. Gre za edino tekmovanje te vrste v Rusiji, ki je pod pokroviteljstvom ministrstva za kulturo.

Konkurenca je huda, saj vsako leto sprejmejo le 10 snežnih in 10 lednih projektov z vsega sveta in Rismondova se je uvrstila na tekmovanje v izdelovanju sneženih skulptur. Letošnja tema je vesolje, Rismondova pa se bo predstavila s snežno skulpturo z naslovom 3 to infinity.

Spodaj si lahko pogledate skulpturo, s katero je Miro Rismondo Sloveniji priboril prestižno nagrado. Pogledate pa lahko še nekaj fotoutrinkov z znamenitega festivala ledu in snega.