"Z veliko žalostjo sporočam, da je 18-letna Marnie v četrtek popoldne mirno in brez bolečin poginila," je Shirley Braha, lastnica psičke, pasme shih-tzu, s prikupno visečim jezičkom, zapisala na Instagramu in dodala, da se je zdravje njene ljubljenke zadnje dni občutno slabšalo: "Dala mi je vedeti, da ima vsega dovolj." Kljub temu je "do svojega konca uživala v piščancu", je še dodala.

Ob tem se je Braha zahvalila svojim in Marniejinim številnim sledilcem za podporo in za sledenje njunim vsakdanjim zgodbam. Psička se je na Instagramu sicer prvič "pojavila" leta 2013, od takrat pa svoje sledilce zabavala s fotografijami v najrazličnejših življenjskih okoliščinah, kostumih in v družbi številnih zvezdnikov med drugim je ob njej pozirala legendarna ameriška igralka, 98-letna Betty White, pa tudi televizijski in radijski voditelj Larry King ter glasbenica Demi Lovato.

Marnie je Shirley Braha posvojila iz zavetišča pred sedmimi leti (tik preden ji je ustvarila profil na Instagramu), poteza pa se je poleg dejstva, da je Marnie postala njena najboljša prijateljica izkazala za precej donosno, saj so sponzorske in druge pogodbe 36-letnici prinesle okoli pet milijonov dolarjev.

Marnie sicer ni (bila) edina živalska zvezdnica družbenih omrežij decembra lani se je tako na veliko žalost svojih bližnjih in številnih sledilcev poslovila mačka Lil Bub (2,5 milijona sledilcev na Instagramu in tri milijone na Facebooku), a virtualnega sveta v resnici ni zapustila, saj svoje misli občasno še vedno objavlja iz mačjega onstranstva. Tudi Marnie se je poklonila: "Rada te imam, Marnie. Veselim se, da bova skupaj raziskovali vesolje. Greva!"

Psičkina lastnica je svoj čustveni zapis v slovo sklenila s pojasnilom: "Marnie bomo pokopali na pokopališču za domače ljubljenčke v Los Angelesu in upam, da ji bomo lahko priredili javno spominsko slovesnost, ko bo to varno (zaradi koronavirusa)." Kot je znano, so v ameriški zvezni državi zaradi pojava novega koronavirusa že pred dnevi uvedli izredne razmere.