Šele po več nepravilnostih je vrhovno sodišče gospoda Shulla suspendiralo. Foto:
Šele po več nepravilnostih je vrhovno sodišče gospoda Shulla suspendiralo. Foto:
V enem primeru pa si je sodnik pomagal kar z metom kovanca.

"Naši meščani ne morajo zaupati sodiščem, če ti ne rešujejo njihovih primerov pošteno in jim ne izkazujejo ustreznega spoštovanja. Tako bodo naša sodišča, ki so temelj pravnega sistema izgubila verodostojnost," je zapisala sodnica Barbara Milano Keenan.

Metanje kovanca
Sodnik na sodišču za družinske primere in primere mladoletnikov James Michael Shull je namreč priznal, da je, ko se je moral odločiti, pri katerem staršu bo otrok preživel božič, razsodil s pomočjo metanja kovanca. Shull je dejal, da je hotel tako pozvati starša, da bi se sporazumno dogovorila, kje bo otrok.

Incident s hlačami
Po mnenju vrhovnega sodišča pa je še bolj sporen incident s hlačkami. Shull je namreč žensko, ki je tožila moža zaradi vboda z nožem v stegno, prosil, da mu pokaže rano. Ženska se je res slekla, sodnik Shull pa si je rano pogledal od blizu, da bi se prepričal, ali ima gospa šive. Svojemu pomočniku pa je Shull po obravnavi dejal, da je imela gospa izredno seksi črno perilo, "ki je bilo videti dobro".

Grehi iz preteklosti
Verjetno pa sodnika še ne bi doletela takšna kazen, če ne bi imel v svoji "poklicni kartoteki" še dveh kočljivih primerov iz leta 2004. Takrat je nekega mladoletnika med obravnavo žaljivo nazival z "maminim sinkom" in "cmero", neki ženski pa je svetoval, naj se poroči z nasilnim partnerjem.