Foto: EPA
Foto: EPA

27-letnica je moške udeležence tekmovanja na 120 kilometrov dolgi trasi začela dohitevati pri 30 kilometrih. "Kolesarjem sem se že dodobra približevala, saj sem pred seboj že videla rešilne avtomobile, ki so jim sledili," je povedala po koncu tekme.

"Mislim, da smo se morale ustaviti za pet ali sedem minut, ta premor pa je ubil mojo koncentracijo in možnosti za zmago," še trdi kolesarka, ki je dirko naposled končala na 74. mestu.

Nicole Hanselmann je trenutek zaustavitve opisala kot "zelo neroden", organizatorji tekme pa so na družbenem omrežju Twitter zapisali, da jih je v tovrsten ukrep prisilila "zelo počasna moška tekma".

"Zame je izkušnja precej žalostna, ker sem bila med tekmo sprva razpoložena zelo dobro, pa tudi v lepi prednosti sem bila. Ko so ostale tekmovalke videle, da sem se ustavila, se jim je vrnila motivacija, da me dohitijo," je kolesarka po nenavadni odločitvi povedala za Cycling News.

Dogodek pa ni ostal neopažen, saj so ostali tekmovalci, pa tudi navijači, ostro obsodili "nepripravljenost organizatorjev tekme" in celo namignili, da si pri moških tekmovalcih takih ukrepov ne bi drznili privoščiti.