Je 'prava' ali 'voščena'? Foto: MMC RTV SLO
Je 'prava' ali 'voščena'? Foto: MMC RTV SLO
Voščena lutka Amy Winehouse

Odkritja lutke se 24-letna nadarjena pevka ni udeležila zaradi službenih obveznosti, je povedal njen oče Mitch. Sta pa bila ob odprtju navzoča oba njena starša Janis in Mitch, ki sta dejala, da je lutka čisto prava Amy, le da pevka v resnici ni več tako suha.

Po besedah očeta je Amy navdušena nad tem, da se je v muzeju njena podoba pridružila številnim znanim, ogledala pa si jo bo, ko se vrne s poti. Nad Amyjino podobo v ozki kratki oblekici, čevljih z visoko peto in velikimi uhani v ušesih so bili navdušeni tudi drugi prisotni, saj naj bi bila lutka prav takšna, kot je "izvirnik", s številnimi tetovažami in piercingom nad ustnicami vred.

Večina navdušena, nekateri proti "voščeni Amy"
Kustos muzeja Edward Fuller je dejal, da jim je v čast, da so odkrili lutko Amy, ki je gotovo ikona britanske glasbe, kljub težavnemu obnašanju. Prav to naj bi bilo vzrok za nasprotovanje nekaterih Britancev postavitvi lutke z Amyjino podobo.

Čeprav si Amy po mnenju nekaterih ne zasluži mesta med slavnimi, je v svoji kratki karieri dosegla že veliko. Da bi bila njena voščena podoba kar najbolj "resnična", se je štiri mesece trudilo 20 ljudi. Izdelali pa so jo na podlagi njenih fotografij.

Voščena lutka Amy Winehouse