Bodo v Bologni dovoljeni piercingi le še v ušesih? Foto: EPA
Bodo v Bologni dovoljeni piercingi le še v ušesih? Foto: EPA

60-letni župan, ki je že pred leti prepovedal prinašanje pijače na trge in ulice po deseti uri zvečer, se je namenil omejiti tudi delovanje lepotnih salonov, tetoviranje in piercing. V primeru izglasovanja novih predpisov v mestnem svetu Bologne s pol milijona prebivalci bodo dovoljeni le piercingi v ušesih za starejše od 14 let, medtem ko bodo za meščane vseh starosti prepovedani na delih telesa, katerih funkcija bi bila posledično ogrožena.

Iz mestne hiše so sporočili, da so vzroki za nove predpise "povsem higienske in zdravstvene narave", ki so jih pripravili v posvetovanju z medicinskim osebjem. Novi predpisi "šerifa", kot imenujejo župana v levičarskih krogih, so razburili predvsem prizadeta združenja, v katerih menijo, da bodo novi ukrepi povzročili razmah nezakonitih salonov za to vrsto "lepotnih dodatkov".

V županovem uradu niso natančno pojasnili, katere intimne dele telesa imajo v mislih v novih predpisih. Po podatkih nekaterih mestnih zdravstvenih ustanov so piercingi najpogostejši na jeziku in prsnih bradavicah.