V okoli 20 hišah v tem kraju je nekaj časa iz vseh pip tekel lambrusco – vrsta italijanskega rdečega vina. Bližnja vinska klet je sporočila, da je tako nehote in nevede sokrajanom podarila približno tisoč litrov žlahtne kapljice.

Giorgia Mezzacqui, podžupanja v Castelvetru, ki leži v bližini Modene, je nenavaden dogodek videla na lastne oči in ga tudi posnela ter objavila na družbenih omrežjih. Zapisala je: "V teh dneh imamo zelo malo razlogov za smeh, zato me veseli, če sem s posnetkom lahko vsaj koga razvedrila. Upajmo, da si bodo ljudje zapomnili ime našega kraja in nas nekega dne tudi obiskali."

Vinska klet Cantina Settecani je nato sporočila, da je prišlo do okvare ventila na polnilni liniji, zato je lambrusco zaradi pritiska pronical v krajevni vodovod. "Zaradi okvare se ni nihče jezil. Poklicalo nas je kar nekaj znancev in se nam zahvalilo, da si lahko kar iz domače pipe točijo vino," je dejal vodja kleti Fabrizio Amorotti. Dodal je, da pripetljaj ni bil nevaren za zdravje ljudi.

Castelvetro, ki leži v središču pokrajine Emilija – Romanja, slovi po dobri hrani in pijači, zaradi izbruha novega koronavirusa pa je gostov kar za 80 odstotkov manj.