Foto: AP
Foto: AP

Kot so sporočile tamkajšnje oblasti, so pri 95 ljudeh, ki so letovali v nudistični vasi na sredozemski obali, potrdili okužbo z novim koronavirusom, še 50 pa jih je imelo pozitiven izvid testa ob vrnitvi domov.

Zdravstvene oblasti pokrajine Oksitanije so v Cap d'Agde prejšnji teden tri dni testirale dopustnike, poroča CNN.

"Golo mesto" je največje nudistično obalno letovišče na svetu, ki med sezono na dan privabi tudi do 40.000 obiskovalcev. Obiskovalci se lahko goli sprehajajo kjer koli želijo – po restavracijah, trgovinah, poštah ali bankah, vsekakor pa na plaži, kjer so kopalke prepovedane.

Nudisti so oblastem nekaterih držav med pandemijo že povzročali težave – marca je policija na Češkem izdala opozorilo, potem ko je dobila pritožbe, da se nudisti v mestecu Lázně Bohdaneč vzhodno od Prage sončijo brez zaščitnih mask.

"Žal se je mnogo teh državljanov, ki so se tam sončili, zbiralo v večje skupine in nekateri niso nosili mask," so sporočili takrat. "Po prihodu policije so se vsi strinjali, da bodo od zdaj spoštovali vladne ukrepe. Državljani so sicer na za to določenih lokacijah lahko brez oblačil, še vedno pa morajo imeti prekrita usta."