Končni izdelek: 152 prijateljev s Facebooka kot okras na desni roki. Foto: YouTube
Končni izdelek: 152 prijateljev s Facebooka kot okras na desni roki. Foto: YouTube

V videoposnetku My Social Tattoo, objavljenem na portalu YouTube, si je mogoče ogledati, kako si je dala tetovirati fotografije svojih prijateljev s Facebooka na desno roko. Na koncu je bila okončina prekrita z obrazi 152 ljudi, ki ji največ pomenijo. "Zame je to prikaz tega, kdo sem v tem trenutku, in časa, v katerem živimo. Seveda pa mi je zelo všeč tudi, kako je tetovaža videti," je Nizozemka zapisala ob videu.

Otroka z imenoma Facebook in Like
To nikakor ni prva navdušenka nad Facebookom, ki se je odločila za kako za mnoge nezaslišano ali vsaj skrajno dejanje. Že februarja je neki Egipčan svojo hčerko poimenoval Facebook, s čimer se je želel pokloniti veliki vlogi, ki naj bi jo to socialno omrežje odigralo v razvoju egiptovske revolucije. Neki izraelski par pa je pred kratkim svojega novorojenega otroka poimenoval Like (Všeč mi je), po vsem uporabnikom FB-ja dobro znanem izrazu odobravanja.

Kako pa se počutijo ljudje, katerih obrazi so se zaradi povezave prek Facebooka znašli na Nizozemkini roki? Kot je zapisala v spremljevalnem besedilu posnetka, so ji dali dovoljenje in se počutijo počaščene. Upajmo le, da se kdo izmed njih ne bo odločil, da jo odstrani, saj bi to morda pomenilo nov boleč poseg odstranjevanja tetovaže.