"Ne morem verjeti, kaj se mi dogaja ..." Foto: BBC News

Le kdo še ni videl videointervjuja na BBC-ju oziroma začetek tega? Profesor političnih ved Robert E Kelly z južnokorejske univerze Pusan si ni predstavljal, da bo njegov intervju na daljavo najbolj vroča tema ta trenutek.

Kelly je na Twitterju 10 minut pred "katastrofo" vse svoje sledilce obvestil, da bo za BBC spregovoril o političnem položaju v Južni Koreji – tamkajšnje ustavno sodišče je včeraj odločilo, da mora predsednica države Park Gen Hje zaradi korupcijskega škandala zapustiti položaj –, a zdaj morebiti to obžaluje. Prišlo je namreč do zapleta, ki sta ga povzročila njegova potomca.

Profesorju je namreč na samem začetku intervjuja z voditeljem Jamesom Mendezem v delovno sobo pritekla triletna hčerka Marion, ki jo je Kelly skušal odriniti, a se deklica ni pustila motiti. Za nameček je v sobo s hojico pridrvel sin James. Situacijo je razrešila žena Džung-a-Kim, ki je z ekspresnimi manevri malčka odvlekla iz sobe.

Kelly se je opravičil za nastali položaj in nadaljeval intervju. Niti najmanj si ni mislil, da bo video zaokrožil po spletu in da bo postal prava uspešnica. Video si je ogledalo na milijone ljudi po vsem svetu.