Klemen Slakonja je navdušil s sproščenim vodenjem prireditve. Foto: MMC RTV SLO/ Stane Sršen
Klemen Slakonja je navdušil s sproščenim vodenjem prireditve. Foto: MMC RTV SLO/ Stane Sršen
Maja Keuc
Zmagovalka letošnje Eme je 19-letna Maja Keuc, ki je gledalce in žirijo prepričala s skladbo Vanilija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Studio, Ema 2011
Posebnost letošnje Eme je bila tudi odrska postavitev in 150 plesočih statistov. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Razglasitev
Pri razglasitvi dveh superfinalistk so Klemnu pomagali plesalci skupine Maestro. Foto: MMC RTV SLO/ Stane Sršen

Uporabnik LaLaLarlic je tako zapisal: "A lahko Slakonjo pošljemo na Evrovizijo? Prelep vokal." KaSTiJaNor pravi: "Bravo Slakonja! Zelo izvirno!" Uporabnica melitam pa priznava: "Že lep čas nisem bila tako navdušena nad Emo." "So jo zelo reformirali. 10 kvalitetnih (v primerjavi prejšnih let) izvajalcev. Scena tudi zmaga. Komentator super," je bila jedrnata.

Slakonja je bil tudi gost MMC-jeve spletne klepetalnice.
Klemen o Severini: Je zelo preprosta in v redu piška

Uporabnik tocernilec pa je zapisal: "Mi je pa všeč feedback publike. Slakonja je tudi v redu. Do zdaj je Maja še največ pokazala. Bomo videli." Men je pa ful všeč.... še komadi so mi boljši kokr na posnetkih...... letos je ful dobra scena in to sprotno komentiranje je ql.... upam da zmaga najboljši... :)," pa je v svojem komentarju zapisal uporabnik Kez.

V spletni klepetalnici smo gostili letošnjo zmagovalko Majo Keuc. Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Kritike so letela na prevajalko, Emo na splošno ...
A vsi niso bili tako pozitivnega mnenja. Uporabnik Sivakucma je tako napisal: "Spoštovani. Gledam skupaj z otroki. Moje osebno mnenje je, da niti en izvajalec ni vreden Evrovizije. Tale fant, ki pa poje je pa revež. Naj mu kdo pove, da se tu pričakuje petje. Bog se usmili slovenske glasbe." Uporabnika Dezeka je zmotila strokovna žirija: "Ojoj, ko bi ta komisija vsaj kaj tudi pokritizirala, ne da samo rožice talajo ..." Veliko vas je kritiziralo tudi simultano prevajalko, ki je besede hrvaške pevke Severine prevajala v slovenščino. "Ženska, ki tolmačiš Severino, če slučajno bereš: grozna si!" je tako napisal uporabnik pomaranča:)

Skupaj se je do zdaj v osrednjem prispevku nabralo že 780 komentarjev, zato vseh žal ne moremo izpostaviti. Vas pa vsekakor vabimo tudi k branju naših drugih prispevkov z Eme, nekaj pa jih lahko pričakujete tudi v naslednjih dneh.

Slakonja navdušil s 16 leti skomin
Slakonja je gledalce na svojo stran pridobil tako s sproščenim vodenjem prireditve kot z zanimivo priredbo vseh dozdajšnjih zmagovalnih skladb Eme, ki jo je naslovil 16 let skomin. Ker ste v komentarjih izrazili željo, da bi pesem slišali znova, smo vam seveda ustregli - posluišate jo lahko spodaj, skupaj s Slakonjevo priredbo Severinine uspešnice Moja štikla, ki nosi naslov Moj mokasin, in krajšim pogovorom z voditeljem, takoj po koncu prireditve.

Klemen je tako navdušil gledalce, da se je na spletnem socialnem omrežju Facebook že pojavil profil Zmagovalec Eme 2011 je Klemen Slakonja.

Klemen: Morda me res drugo leto vidite na Emi
Zaupal nam je sicer, da prireditev ni potekala povsem gladko, predvsem zaradi manjših tehničnih težav, bil pa je navdušen nad številnimi pohvalami poslušalcev in glasbenikov, ki so jih ti namenili njegovemu petju in skladbi 16 let skomin: "Uau. Uau. Ja, pomen to pomeni, da je zmagala zgodovina." Na vprašanje, ali bo Slovenija leta 2012 na Evrovizijo poslala Klemna Slakonjo, pa je odgovoril: "No, to je pa ... Malo prehitro se pogovarjamo o tem. Do zdaj nisem sploh nikoli razmišljal o tovrstni karieri, čeprav me v zadnjem času, priznam, malo vleče tudi v to smer. Morda. Nikoli se ne ve."

Klemen Slakonja: 16 let skomin

Klemen Slakonja: Moj mokasin

Slakonja o zapletih med prireditvijo in o pesmi priredb