Dirk je s posebnimi rolerji na koncu najstrmejših delov proge dosegel hitrost 90 km/h. Foto: Dirk Auer
Dirk je s posebnimi rolerji na koncu najstrmejših delov proge dosegel hitrost 90 km/h. Foto: Dirk Auer

Auer se je na tvegani podvig skrbno pripravljal dva meseca, sam pa je tudi izdelal posebne rolerje s 16 koleščki na vsaki strani, za kar je porabil 110 ur dela.

Odpravil se je na tobogan, imenovan Mammoth (Mamut), v zabaviščni center Trips Drill v Stuttgart in se spustil po 860 metrov dolgi progi, ki jo je prevozil v času nekaj več kot ene minute. 26-letni Nemec je pozneje priznal, da je z vragolijo postavil svoje življenje v nevarnost: "To je bil zelo nevaren poizkus zaradi vseh dejavnikov, na katere sem moral paziti. Tobogan je narejen iz lesa in za razliko od običajnih, ki so izdelani iz železa in jekla, je tu obstajala možnost, da kakšen delec lesa ali vijaka ne bo povsem raven." Opozarja, da pri tem ekstremnem podvigu ni bilo prostora za napako: "Če bi roler zadel ob kakšen tak delec, bi lahko padel in bi skoraj gotovo umrl."

Nevarno, a zabavno
Ko je Nemec dosegel najvišjo hitrost 90 km/h, je bilo na nekaterih delih tako strmo, da je s telesom na progo dosegel kot 90 stopinj: "Bilo je zelo pomembno, da ohranim čim več trenja. Na srečo je šlo vse po načrtu, bilo pa je tudi zelo zabavno."

Auer, ki je doma iz Gross-Geraua blizu Frankfurta, velja za najbolj ekstremnega rolkarja na svetu in je trenutno lastnik svetovnega hitrostnega rekorda v rolkanju - 307 km/h mu je uspelo doseči, ko ga je vlekel porsche GT2.

Spodaj si oglejte fotogalerijo zadnjega podviga, oglejte pa si tudi video, na katerem se je Auer s svojimi rolerji in pomočjo treh reaktivnih motorjev pomeril vzporedno z aston martinom V8 vantage.