Rob Spence bo postal 'mali brat'. Foto: eyeborgblog.com
Rob Spence bo postal 'mali brat'. Foto: eyeborgblog.com

36-letni Rob Spence je svoje desno oko izgubil v nesreči. Zgodila se je na dedkovi farmi, kjer je še kot najstnik lovil race in se igral s puško. Nekaj časa je imel umetno oko, nato pa se je domislil, da bi izkoristil sodobno tehnologijo in medicino ter si v oko vgradil pravo brezžično minikamero.

Kamero v umetnem očesu poganja majhna trivoltna baterija, v njej pa je tudi brezžični oddajnik, ki omogoča, da lahko na računalniku istočasno spremljamo to, kar gleda Rob.

Filmar si želi svojo posebnost izkoristiti za snemanje dokumentarnega filma. Meni, da se ljudje precej spremenijo, kadar vedo, da so snemani. Če bo k ljudem pristopil brez kamere, bo lahko posnel iskrenejše pogovore. Svojim opazovancem bo šele na koncu pogovora povedal, da jih je posnel. Prosil jih bo za dovoljenje za objavo posnetkov, tako da se bodo sami odločili, ali se z njo strinjajo.

Rob o svojem projektu pravi: "V nasprotju z velikim bratom, ki gleda od zgoraj, bo deloval mali brat, ki bo gledal od spodaj." Za idejo je dobil navdih tudi pri oddaji Taxicab Confessions, kjer predvajajo bolj ali manj zaupne pogovore med taksisti in njihovimi strankami, ki so posneti s skrito kamero.