Foto:
Foto:

Znanstveniki so ugotovili, da kirurgi, ki tri ure na teden preživijo ob takem razvedrilu, naredijo kar za 37 % manj napak kot njihovi kolegi. Prav tako pa operacijo končajo za 27 % hitreje.

Zdravnik James "Butch" Rosser je ob predstavitvi rezultatov v Beth Israel Medical centru dejal, da pri igrah uporablja enake gibe rok in enake premike oči, kot jih uporablja pri operacijah.

Pri operacijah, ki potekajo z mikrokamerami in z instrumenti, ki jih upravljajo z igralno palico zunaj telesa, so ti kirurgi veliko bolj okretni in sposobni hitrejših reakcij, kot pa kirurgi, ki igric ne igrajo. Večino operacij v ZDA opravijo na ta način.

Rosser je ob tem dejal, da je izvajanje laparoskopskih operacij tako dejanje, kot da bi si zavezoval čevlje z en meter dolgimi paličicami.

V raziskavi je sodelovalo 33 zdravnikov, kirurgov, od tega 12 splošnih kirurgov in 21 kirurgov, ki se šele učijo svojega bodočega poklica. Raziskava pa je potekala od maja do avgusta lansko leto. Vsak izmed sodelujočih je igral tri različne igrice, tako so preverili gibalne sposobnosti, sposobnosti koordinacije oči in rok ter čas odziva.