Napitnina v ameriških restavracijah običajno znaša največ 20 odstotkov izdanega računa. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Napitnina v ameriških restavracijah običajno znaša največ 20 odstotkov izdanega računa. Foto: freedigitalphotos.net

Radodarni gost, ki so ga opisali zgolj kot "Mike, ki je bil na obisku iz Seattla", je po izdaji računa v vrednosti 759 dolarjev (okoli 613 evrov) temu najprej dodal 300 dolarjev (kar znese okoli 242 evrov) napitnine. Nato se je odpravil v kuhinjo in vsakemu izmed zaposlenih - teh je bilo 17 - dal še 100 dolarjev (okoli 80 evrov).

Restavracija, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico, je novico o dogodku s fotografijo zadovoljnega obiskovalca najprej delila na Instagramu. Kot je nato v ponedeljek za časnik Chicago Tribune dejal vodja restavracije Jon Leopold, je bilo čudovito, da je nekdo izkazal tolikšno mero zadovoljstva.

"Ne gre samo za denar, temveč tudi za čas, ki ga je preživel z zaposlenimi v kuhinji, ki jim je povedal, kako čudovit je bil obrok in kako pomembno je, da počnejo, kar počnejo," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Boka se označuje kot restavracija, ki streže sezonske ameriške jedi. Nominirana je za prestižno ameriško kulinarično nagrado Jamesa Bearda, dobitnika katere bodo razglasili 7. maja.