Elizabeth Taylor si je
Elizabeth Taylor si je "zeleno divo" lastila več kot 20 let, vendar ni znano, ali ga je kdaj tudi vozila. Foto: AP

Filmski igralki Elizabeth Taylor je kabriolet Silver Cloud II leta 1960 podaril njen tedanji mož Eddie Fisher. Na igralkino željo so ga prebarvali v njeno najljubšo barvo in vozila se je prijel vzdevek "zelena diva".

Rols Royce je lasti igralke ostal več kot 20 let, nato ga je kupil kalifornijski zbiratelj Karl Kardel. Ta je za The New York Times izrazil dvom, ali ga je igralka sploh kdaj vozila, čeprav ga je imela v lasti vsa ta leta. Dodal je: "Mislim, da Elizabeth sploh ni imela vozniškega dovoljenja."

Identiteta kupca, ki je za avtomobil na dražbi v New Yorku odštel 520 tisoč dolarjev (465 tisoč evrov), ni znana. Pred dražbo so se pri newyorški dražbeni hiši Guernesey's sicer nadejali, da bodo za avtomobil iztržili do štirikrat več.

Elizabeth Taylor se je rodila leta 1932 v Londonu, na filmskem platnu pa je zaslovela že kot otrok. V svoji karieri je igrala v več kot 50 filmih, oskarja pa je dobila za glavni vlogi v filmih Butterfield 8 in Kdo se boji Virginije Woolf? Znane so tudi njene vloge v Mački na vroči pločevinasti strehi s Paulom Newmanom in Kleopatri z Richardom Burtonom, s katerim je bila tudi poročena. Ena največjih igralk zlate dobe Hollywooda je umrla leta 2011, njeni osebni predmeti pa so zelo priljubljeni med zbiratelji, ki so zanje pripravljeni odšteti visoke zneske.