Borut Pahor ostaja v bolnišnični oskrbi. Foto: BoBo
Borut Pahor ostaja v bolnišnični oskrbi. Foto: BoBo
Pahorjevo zdravje

Premier, ki opravlja tekoče posle, je že nekaj časa v bolnišnici. Zaradi vnetja srednjega ušesa je prestal drugo operacijo. "Bolezen je tlela nekaj časa. Prvič je bil sprejet v zelo slabem stanju z močnimi bolečinami. Problem je, da je bilo vnetje srednjega ušesa netipično. Ugotovili smo, da sta vnetje povzročili dve redki bakteriji," je pojasnil predstojnik Klinike za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo UKC-ja Miha Žargi.

Še vedno potrebuje vsakodnevno prevezovanje in intenzivno antibiotično terapijo. "Stanje po drugi operaciji je boljše, ni pa stabilno. Rezultati pa kažejo, da se vnetje umirja," dodaja Žargi. Vsako vnetje ima lahko tudi posledice, a po besedah Sabe Battelino Pahor vsak dan sliši bolje, zato "večjega funkcionalnega izpada verjetno ne bo". Se je pa zdravljenje začelo prepozno, saj se je premier slabo počutil že 14 dni pred sprejemom v bolnišnico.

Pahor želi biti kot drugi bolniki
Žargi je izpostavil še, da je Pahor v dobri psihofizični kondiciji, sprejema obiske, komunicira in opravlja del svojih nalog. Sam premier pravi, da želi biti obravnavan kot drugi bolniki, se je pa pošalil, da mu bolnišnična hrana ni preveč všeč.

Pahor v bolnišnici že drugič
Premier je na zdravljenju na Kliniki za otorinolaringologijo in cevikofacialno kirurgijo že drugič v mesecu dni. Po hudem vnetju srednjega ušesa in manjšem operativnem posegu so ga 20. decembra odpustili iz bolnišnice. Takrat se je tudi udeležil ustanovne seje državnega zbora.

V soboto pa se je njegovo stanje poslabšalo, zato je znova ostal v bolnišnici in prestal štiriurni operacijski poseg. Zdravniki zaradi netipičnega poteka bolezni iščejo morebitne redke povzročitelje.

Informacije iz UKC-ja o njegovem stanju so bile do zdaj zelo skope. Direktorica ljubljanskega kliničnega centra Brigita Drnovšek Olup ob tem poudarja, da so podali informacije v skladu z etiko.

Pahorjevo zdravje