Borut Pahor je prestal operacijo srednjega ušesa. Foto: BoBo
Borut Pahor je prestal operacijo srednjega ušesa. Foto: BoBo

Po besedah UKC-ja Ljubljana so Pahorju v štiriurni operaciji odstranili "celoten sistem koščenih votlinic in vso močno nabreklo ter spremenjeno sluznico, koščene pregrade so bile prizadete tudi ob stiku z možganskimi ovojnicami."

"Povezava med bobnično votlino ter celičnim sistemom izza ušesa je bila popolnoma blokirana. Zaradi atipičnega poteka sta bila tkivo in izcedek ponovno poslana na vse preiskave na morebitne redke povzročitelje. Gospod Borut Pahor je operacijo dobro prestal in se po današnji viziti dobro počuti. Sluh na levem ušesu se mu je izboljšal. Zaradi nadaljnjega zdravljenja predsednik vlade ostaja v bolnišnici," so zapisali v UKC-ju.

Spomnimo, Pahor je bil prvič prepeljan na urgenco 12. decembra zaradi hude bolečine v ušesu, ko so mu opravili manjši operativni poseg v srednjem ušesu in ga dali na antibiotično terapijo. Kljub manjši zapletom so ga v začetku tedna izpustili iz bolnišnice, a so ga morali v soboto zaradi ponovitve težav ponovno pripeljati v bolnišnico, kjer so ga operirali.