Kljub bolezni se je Pahor udeležil ustanovne seje DZ-ja prejšnji teden. Foto: Reuters
Kljub bolezni se je Pahor udeležil ustanovne seje DZ-ja prejšnji teden. Foto: Reuters


Premier, ki opravlja tekoče posle, se zaradi hudega vnetja notranjega ušesa ter operacije, ki jo je prestal v soboto, zdravi na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, je sporočila Pahorjeva predstavnica za stike z javnostmi Špela Vovk.
Pahorja so zaradi hudega vnetja srednjega ušesa sprejeli v UKC Ljubljana in mu opravili manjši kirurški poseg že pred dvema tednoma. V bolnišnici je ostal do 20. decembra in se 21. decembra že udeležil ustanovitvene seje novega državnega zbora. V soboto pa je znova poiskal pomoč zdravnikov.

Sobotna operacija v splošni anesteziji je trajala štiri ure. Pahor je operacijo dobro prestal in tudi danes se počuti dobro.

Po besedah strokovne direktorice UKC-ja Ljubljana Brigite Drnovšek Olup je bil Pahorju med operacijo odstranjen celoten sistem koščenih votlinic in vsa močno nabrekla ter spremenjena sluznica, koščene pregrade so bile prizadete tudi ob stiku z možganskimi ovojnicami. Povezava med bobnično votlino in celičnim sistemom izza ušesa je bila popolnoma blokirana. Zaradi netipičnega poteka so tkivo in izcedek znova poslali na vse preiskave na morebitne redke povzročitelje, je še povedala v nedeljo.