Rajko Kenda bo še naprej vodil pediatrično kliniko. Foto: MMC RTV SLO
Rajko Kenda bo še naprej vodil pediatrično kliniko. Foto: MMC RTV SLO
Kdo bosta nova ministra?

Kot je znano, je Kendo, ki je zadnjega pol leta direktor ljubljanske pediatrične klinike, za svojega naslednika predlagal zdajšnji minister za zdravje Borut Miklavčič. Kenda je v sredo, ko je bil predlagan, sicer povedal, da je vodenje pediatrične klinike zanj velik izziv in da se s politiko nikoli ni ukvarjal, zato je bilo že pred tem vprašljivo, ali bo ponudbo sprejel.

Premier naj bi sicer razpolagal s še nekaj imeni kandidatov za novega ministra za zdravje. Pogovore je namreč opravil tudi z nekdanjim državnim sekretarjem na ministrstvu za zdravje Dorijanom Marušičem.

Pahor ne vztraja več
Ministra Miklavčiča, ki ga je lani med dopustovanjem na Hrvaškem zadela lažja možganska kap, so februarja zaradi utrujenosti znova hospitalizirali. Poleti je premier Pahor še izrazil željo, da bi Miklavčič vodenje resorja nadaljeval, ko pa so se zdravstvene težave znova pojavile, se je odločil, da ga za to ne bo več prosil. Pred kratkim je tako Miklavčič povedal, da je pripravljen na tem mestu ostati še največ mesec dni.

Veber namesto Pogačnika?
Pahor pa mora ob iskanju Miklavčičevega naslednika najti zamenjavo tudi za ministra Milana Pogačnika, ki ga je zaradi domnevnega dogovarjanja in političnega trgovanja pred dnevi zaslišala policija. Pogačnik je nato sam odstopil s položaja kmetijskega ministra.

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da se je premier o vodenju kmetijskega resorja pogovarjal s poslancem svoje stranke SD Jankom Vebrom. Kaj sta se domenila, ni znano.

Kdo bosta nova ministra?