Miklavčič se je po obisku bolnišnice, ko so zdravniki ugotovili, da je preutrujen, že vrnil na delo. Foto: MMC RTV SLO
Miklavčič se je po obisku bolnišnice, ko so zdravniki ugotovili, da je preutrujen, že vrnil na delo. Foto: MMC RTV SLO
Miklavčič z imenom naslednika

Premier Pahor je dejal, da je Kendo že opozoril, da v politiko ne vstopa v najlepšem času. "To delo bo verjetno opravil brez javnega zadoščenja, bo le osebno zadoščenje," je menil predsednik vlade.

Kenda je Pahorju že predstavil svoja stališča do reforme zdravstvenege sistema in vizijo sprememb, ki po Pahorjevih besedah pomenijo kontinuiteto razmišljanj ministra Miklavčiča. "Če bo Kenda sprejel moje povabilo v vlado, bo to pomenilo kontinuiteto zdravstvene reforme in določene spremembe," je tako povedal premier, ki je kot pomembno okoliščino izpostavil tudi to, da je Kendo predlagal prav odhajajoči minister. Kljub temu si je Pahor vzel še nekaj časa za razmislek. Svojo odločitev bo sporočil v prihodnjih dneh.

Miklavčič namerava ostati le še mesec dni
Miklavčič, ki ima že nekaj časa zdravstvene težave, in predsednik vlade Borut Pahor sta se pred dnevi dogovorila, da bo minister zapustil svoj položaj, ko najdejo primernega naslednika.

Na mestu ministra za zdravje je sicer Miklavčič pripravljen ostati še največ mesec dni. Po odhodu s položaja pa ne namerava ostati na ministrstvu.

Kenda vidi izziv v vodenju pediatrije
Kenda je potrdil, da se je o tej temi pogovarjal z Miklavčičem in s Pahorjem, a da zanj ostaja velik izziv vodenje pediatrične klinike, ki jo je prevzel pred pol leta. To ne govori v prid temu, da bi prevzel ministrstvo. Dodal je še, da se bo premier odločal med različnimi kandidati, kdo to so, pa ne ve.

Pahor bi rad menedžerja s socialnim čutom
Pahor od kandidata za vodenje zdravstvenega resorja sicer pričakuje, da ima menedžerske sposobnosti in da pozna zdravstveni sistem, hkrati pa mora imeti še občutek za socialni dialog.

Potrebuje sodelavca, ki bo lahko takoj stopil na "hitri vlak sprememb, ki jih vlada uvaja v tem pomembnem podsistemu", ki bo v polni kondiciji in bo delal s polno paro, je še dejal Pahor, ki od ministra tudi pričakuje, da bo delal od 12 do 16 ur na dan.

Miklavčič z imenom naslednika