Prizor iz Zagreba: prijateljski pozdrav s komolcema. V hrvaškem glavnem mestu so v zadnjem dnevu potrdili 68 novih okužb. Foto: EPA
Prizor iz Zagreba: prijateljski pozdrav s komolcema. V hrvaškem glavnem mestu so v zadnjem dnevu potrdili 68 novih okužb. Foto: EPA

V bolnišnicah se zdravi 194 ljudi, od tega jih je 13 priključenih na medicinski ventilator. V zadnjem dnevu so testirali 2849 ljudi.

V Splitsko-dalmatinski županiji 109 novih okužb
Največ okužb so znova potrdili v Splitsko-dalmatinski županiji – 109, kar je nekoliko manj kot v sredo (136). V tej županiji so ob polnoči začeli veljati novi omejitveni ukrepi, ki bodo veljali naslednjih 14 dni. V zaprtih prostorih so obvezne zaščitne maske, na porokah je lahko največ do 50 svatov, na družinskih praznovanjih pa 20.

Zaostritev ukrepov tudi v Dubrovniško-neretvanski županiji
Tudi v Dubrovniško-neretvanski županiji, kjer so potrdili devet novih okužb, medtem zaostrujejo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. "Cilj je zaščititi zdravje prebivalcev in obvarovati gospodarstvo, predvsem turistično sezono. V naši županiji več kot četrtino turističnega prometa zaznamo pred sezono in po njej, zato je za nas pomembno ohraniti stabilne razmere, da bi sezona trajala čim dlje," je dejal vodja štaba civilne zaščite Dubrovniško-neretvanske županije Joško Cebalo.

Verski obredi, manifestacije, razstave in drugi podobni dogodki bodo še naprej dovoljeni, a ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. V zaprtih prostorih je treba ohranjati razdaljo dveh metrov in nositi zaščitne maske.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi primer okužbe, je bilo uradno potrjenih okužb 9192, 177 bolnikov je za covidom-19 umrlo.