Splošna bolnišnica Slovenj Gradec. Foto: BoBo
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec. Foto: BoBo

Na razpis je prispela le njena prijava, svet zavoda pa ji je namenil soglasno podporo, so sporočili iz bolnišnice.

Natalija Krajnc, ki je bila za v. d. strokovne direktorice koroške bolnišnice februarja imenovana na predlog direktorja bolnišnice Janeza Lavreta, se je tudi že predstavila strokovnemu kolegiju bolnišnice in prejela njihovo podporo.

Problematika covidnih dodatkov

Člani sveta zavoda so se na seji seznanili tudi s poročilom o notranji reviziji oz. pregledom nad izplačili dodatkov, povezanih s covidom-19. Ministrstvo za zdravje je namreč 31. marca zdravstvene zavode obvestilo, da morajo v finančne načrte za leto 2021 vključiti izvedbo revizije nad izplačilom dodatkov, vezanih na covid-19, za leti 2020 in 2021.

Kot so sporočili iz slovenjgraške bolnišnice, je pri njih notranjo revizijo opravila zunanja revizijska hiša, ki je bolnišnici podala dve priporočili, ki se nanašata na izdajanje individualnih sklepov pri izplačilih dodatkov. Bolnišnica bi namreč morala pri obračunu nekaterih dodatkov za nevarnost in posebne obremenitve zaposlenim izdati individualne sklepe o izplačilu dodatka.

"Zaradi pogostih sprememb, dodatnih navodil in kratkih rokov individualnih sklepov ni bilo mogoče pripraviti," so v zvezi s tem pojasnili v bolnišnici, ki je o opravljenem nadzoru obvestila ministrstvo za zdravje.

Nova razvojna ambulanta

Člani sveta zavoda so se seznanili tudi z aktualnimi naložbami. Med drugim bo bolnišnica v torek v uporabo predala prostore nove razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo otrok. Naložba v objekt se namreč končuje, stala je 630.000 evrov, bolnišnica pa jo je financirala iz lastnih sredstev.

Vodstvo slovenjgraške bolnišnice bo po napovedih podrobnosti v zvezi z današnjo sejo in aktualnim dogajanjem v bolnišnici predstavilo na novinarski konferenci v ponedeljek.