Slovenjgraška bolnišnica je imela ob polletju 358.000 evrov primanjkljaja. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona).
Slovenjgraška bolnišnica je imela ob polletju 358.000 evrov primanjkljaja. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona).

To je že drugi zaporedni neuspešni razpis za mesto direktorja koroške bolnišnice, ki jo po spomladanskem odstopu Lavreta od 22. aprila dalje kot v. d. direktorja vodi Jezernik Skudnikova. Ta tako za zdaj ostaja na tem mestu, in sicer do junija, je poročala TV Slovenija.

Svet zavoda bo o tem, kdaj ponovno objaviti razpis za direktorja, odločal na naslednji seji, je napovedal predsednik sveta zavoda Simon Jevšinek. Na seji sta se sicer oba kandidata za direktorja predstavila in odgovarjala na vprašanja članov sveta. Skupno jih je bilo na seji prisotnih osem od devetih, izid glasovanja pa je bil po štiri glasove za vsakega.

Lavre, ki je spomladi odstopil, potem ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov, je na vprašanje predsednika sveta Jevšinka o tem, zakaj se je odločil za ponovno kandidaturo, dejal, da ga je k temu nagovorilo veliko pomembnih posameznikov. Njegovo protikandidatko pa so sicer, kot je razkril Jevšinek, pri kandidaturi podprli strokovni svet bolnišnice, Fides in razširjeni kolegij zdravstvene nege.

Svet zavoda se je v sredo na seji med drugim seznanil tudi s polletnim poslovanjem bolnišnice. Ta je ob polletju imela 358.000 evrov primanjkljaja, trenutno pa se likvidnostno stanje po besedah Jezernik Skudnikove izboljšuje.