Foto: BoBo
Foto: BoBo

Imenovanje Mlakarjeve so poleg koalicijskih poslancev podprli tudi poslanci DeSUS-a in SD-ja, proti so glasovali v Levici, medtem ko so bili poslanci LMŠ-ja in SAB-a vzdržani. Sušlju je mandat potekel na začetku marca, ZZZS pa je do soglasja DZ-ja k imenovanju Mlakarjeve vodil kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Mlakarjeva, ki je do zdaj vodila krško območno enoto ZZZS-ja, je v programu dela opozorila na prihodnje učinke demografskih sprememb, predvsem staranja prebivalstva, razvoja vse dražjih medicinskih tehnologij in zdravil ter pričakovanih dejavnosti zaradi preoblikovanja posameznih podsistemov sistema zdravstvenega zavarovanja. Opozorila je na problematiko čakalnih vrst, predvsem kakovosti vodenja čakalnih seznamov in njihove verodostojnosti.

Kot je na seji mandatno-volilne komisije DZ-ja dejala predsednica skupščine ZZZS-ja Lučka Böhm, je Mlakarjeva doktorica poslovnih znanosti, ki ima deset let delovnih izkušenj v gospodarstvu in 27 let delovnih izkušenj na najodgovornejših delovnih mestih v ZZZS-ju.

Poudarila je tudi, da je ZZZS tretja največja javnofinančna blagajna v državi in da je obvezno zdravstveno zavarovanje eden najpomembnejših stebrov socialne države.

"Treba je zagotoviti nemoteno delovanje tega zavoda, od katerega je odvisna socialna varnost dobesedno vsega prebivalstva," je še poudarila Böhmova.

Poslanci so se danes seznanili tudi s prenehanjem mandata članu programskega sveta Radiotelevizije Slovenija Mateju Koširju, ki je odstopil z mesta programskega svetnika.