Banane so lahko prebavljive in imajo od vseh sadežev najmanj kuhinjske soli,  zato so tako primerne predvsem za majhne otroke oziroma kot dietna prehrana. Foto:
Banane so lahko prebavljive in imajo od vseh sadežev najmanj kuhinjske soli, zato so tako primerne predvsem za majhne otroke oziroma kot dietna prehrana. Foto:

Banane so zaradi visoke vsebnosti kalija dobro domače zdravilo proti depresiji. V neki raziskavi, ki so jo znanstveniki naredili med depresivnimi ljudmi, so se ti veliko bolje počutili, potem ko so pojedli banano. Banane tudi pomirjajo živčni sistem, ta rumeni sadež namreč vsebuje veliko vitamina B.

Banana, ki vsebuje veliko kalija, ima od vseh sadežev najmanj kuhinjske soli, kar je zelo koristno pri ljudeh, ki imajo težave s krvnim pritiskom. Primerna pa je tudi pri nekaterih primerih anemije.

Za vse "mačkaste", potem ko so pogledalipregloboko v kozarec, svetujejo bananin frape, ki naj mu dodajo med. V mnogih kulturah menijo, da banana hladi in znižuje telesno temperaturo. Poleg tega banana pomaga pri koncentraciji in spominu ter omili predmenstrualni sindrom.