Zdravje
(5)
BoBo|Svet celjske bolnišnice je dozdajšnjega direktorja Ferjanca novembra lani razrešil zaradi očitkov o nepripravi finančnega načrta za letos in nepravilnostih pri plačah nemedicinskega osebja.
Svet celjske bolnišnice je dozdajšnjega direktorja Ferjanca novembra lani razrešil zaradi očitkov o nepripravi finančnega načrta za letos in nepravilnostih pri plačah nemedicinskega osebja. Foto: BoBo

Dodaj v

Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja

Ferjanc meni, da je njegova razrešitev nezakonita
13. januar 2018 ob 11:40
Celje - MMC RTV SLO

Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d. direktorja imenovala Dragana Kovačića, je svet zavoda zdaj objavil razpis za direktorja bolnišnice. Kandidati se lahko prijavijo do 24. januarja.

Kandidati morajo poleg izpolnjevanja splošnih pogojev, določenih z zakonom, imeti še univerzitetno izobrazbo oz. izobrazbo 2. bolonjske stopnje, vsaj pet let vodstvenih delovnih izkušenj, ustrezna organizacijska in upravljavska znanja, vlogi pa morajo predložiti tudi vizijo in strategijo razvoja bolnišnice, je razvidno iz razpisa, objavljenega v časopisu Delo.

Svet celjske bolnišnice je dozdajšnjega direktorja Ferjanca novembra lani razrešil zaradi očitkov o nepripravi finančnega načrta za letos in nepravilnostih pri plačah nemedicinskega osebja. Vlada je v četrtek potrdila njegovo razrešitev, za vršilca dolžnosti direktorja pa je svet zavoda bolnišnice imenoval Kovačića.

Ferjanc odločitev pričakoval
"To dogajanje sem pričakoval. Vsi ukrepi, ki jih je ministrstvo vpeljalo v tem času prek sveta zavoda, so vodili k temu, da me bodo razrešili. To, da gre za politično odločitev, sem že večkrat dejal. Dejstvo je, da nisem član ustrezne stranke. Potrebovali so argumente, našli so jih tam, kjer po mojem mnenju niso pravi argumenti," je dejal Ferjanc, ki je že po odločitvi sveta zavoda novembra lani zavrnil vse očitke. Sklepa vlade sicer še ni prejel.

Po njegovem mnenju je odločitev o razrešitvi nezakonita, zato predvideva, da bo sprožil ustrezne pravne postopke.

Ferjanc je celjsko bolnišnico vodil od leta 2007. O tem, kaj bo počel v prihodnje, bo po njegovih besedah odvisno od novega direktorja. Po osnovni pogodbi ima pravico, da nadaljuje delo v bolnišnici. Sicer pa pravi, da če bo odločitev o njegovi razrešitvi prinesla koristi bolnišnici, potem nima nobenih posebnih pritožb.

"Če bo to slabše za bolnišnico, potem pa bom, enostavno rečeno, žalosten. Vse je odvisno tudi od tega, kakšnega naslednika bodo izbrali," je dejal.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
aljaz26
# 13.01.2018 ob 16:50
Jaz sem za razrešitev sveta zavoda, ne direktorja nad katerim se nihče razen sveta zavoda ne pritožuje.
lahk
# 13.01.2018 ob 11:44
Akualna vlada se zaveda, da bodo zgubili na volitvah zato se je intenzivno kadrovanje pričelo. Za slovensko zdravstvo pa smo videli koliko jim je mar. Delujejo po principu Operacija uspela pacient umrl!
janezi
# 13.01.2018 ob 13:46
Ricky,pa ti resno gledaš da greš k pravemu dohtarju ?Boš tudi pazil bodo banane od SDS ali ta pravih iz Luke ? Nič več političnih zavoženih menjav bla bla...
Ricky Gervais
# 13.01.2018 ob 13:55
Ja hočem samo povedati, da naj bo Hipokritova prisega tista, ki jih zavezuje, ne pa prisega raznim strankam in politikam, ne glede na to, katerim.
Ricky Gervais
# 13.01.2018 ob 12:52
Ferjanc pravi, da gre za politično odločitev oz. razrešitev.
Seveda, tudi sam je bil postavljen na ta položaj na povsem identičen način, torej politično, ker je takrat pripadal pravi stranki, (SDS). Sicer se pa tako ve, da je glavnina zdravnikov v celjski bolnici članov oz. simpatizerjev SDS, tako da ne čudi njihov vik in krik okoli te razrešitve. Ko bi se ti zdravniki malo manj ukvarjali s politiko in več s strokovnostjo in empatičnim odnosom do bolnikov, potem bi jim bilo vseeno, kdo je direktor. Tako pa je njihova prioriteta politika, ne pa zdravljenje ljudi, za kar so poklicani.
Kazalo