Svet zavoda je vodstvu bolnišnice naročil pripravo poročila o vplivu covida-19 na izvajanje programov bolnišnice. Foto: Ervin Čurlič/regijski štab CZ za severno Primorsko
Svet zavoda je vodstvu bolnišnice naročil pripravo poročila o vplivu covida-19 na izvajanje programov bolnišnice. Foto: Ervin Čurlič/regijski štab CZ za severno Primorsko
Sorodna novica Je stanje ortopedije v šempetrski bolnišnici res alarmantno?

Glede na situacijo, s katero so se seznanili, je predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž od vodstva bolnišnice zahtevala, da za eno od naslednjih sej pripravi poročilo o tem, kakšen je bil izpad vseh dejavnosti v času epidemije covida-19, kje je bil največji in kako se bo to reševalo. Ortopedski oddelek pa bo s polnim obsegom dela začel predvidoma v ponedeljek.

V času epidemije so imeli namreč v prostorih, kjer sicer deluje ortopedski oddelek, urejene prostore za zdravljenje bolnikov s covidom-19, ortopedska dejavnost pa se je v omejenem obsegu izvajala na drugi lokaciji, v delu sedme etaže v novi bolnišnični stavbi.

Po zaprtju covidnega oddelka 14. junija se zdaj pripravljajo na selitev ortopedskega oddelka nazaj na prejšnjo lokacijo, ki je v stari stavbi bolnišnice. "Poteka razkuževanje prostorov in druge priprave, dobili smo podatke, da se ortopedska dejavnost lahko polno odpira s ponedeljkom in da se v prihodnje, ko bo dokončan novi covidni oddelek, ne predvideva več selitve ortopedije," je še dejala predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž.

Sorodna novica Kriza vodenja šempetrske bolnišnice: Svetniki o novem kandidatu za direktorja niso glasovali

"Bizarno je, da moramo prositi, da lahko normalno opravljamo svoje delo"

Spomnimo, širšo razpravo o razmerah je sprožil predstojnik oddelka za ortopedijo šempetrske bolnišnice Danijel Bešič Loredan, ki se je v odprtem pismu na začetku prejšnjega tedna opravičil javnosti za po njegovem mnenju nedopustno dolgo čakanje na operacije, opisal je razmere in poudaril, da so nanje večkrat opozorili vodstvo bolnišnice.

"Res je nenavadno, če ne celo bizarno, da moramo zdravniki s celotno ekipo vodstvo zavoda prositi, da lahko normalno opravljamo svoje delo v dobrobit pacientov. Tega kot predstojnik, kot zdravnik in kot človek preprosto ne znam razumeti in ne morem sprejeti," je zaključil pismo predstojnik ortopedije šempetrske bolnišnice.