Ladja Costa Smeralda je v Civitavechio prispela s Palme de Mallorce. Foto: EPA
Ladja Costa Smeralda je v Civitavechio prispela s Palme de Mallorce. Foto: EPA
Sorodna novica Novi virus: 1370 ljudi v kritičnem stanju, Rusija zaprla mejo s Kitajsko

Potnica iz Hongkonga je imela povišano telesno temperaturo, imela pa naj bi tudi težave z dihanjem, poroča italijanska tiskovna agencija ANSA. Njen mož, s katerim sta izolirana v bolnišničnem oddelku na Costa Smeraldi, sicer ne kaže simptomov bolezni.

Prvi testi suma okužbe s koronavirusom niso potrdili, nato pa so v bolnišnici v Rimu sum okužbe dokončno ovrgli. Vzorce para iz Hongkonga so poslali v bolnišnico Spallanzani v Rimu, kjer so infektologi ugotavili, da ni šlo za novi virus 2019-nCoV.

Zaradi suma okužbe ladje ni smel zapustiti nihče izmed več kot 6000 potnikov, med katerimi je tudi devet slovenskih državljanov, je poročal dopisnik RTV Slovenija Janko Petrovec.

V karanteni na ladji je okoli 6000 potnikov. Foto: EPA
V karanteni na ladji je okoli 6000 potnikov. Foto: EPA

"Midva sva v redu. Na ladji čakava skupaj z drugimi gosti na nadaljnje informacije," je na Instagramu zapisala Lea Filipovič, bolje znana kot Lepa Afna, ki je na ladji skupaj s partnerjem Anžetom Leskovarjem.

"Razmere so pod nadzorom"

Tudi italijanske oblasti so zagotavljaje, da položaj ni kritičen. "Naredili smo vse, kar je bilo treba. Razmere so pod nadzorom in trenutno se zdi, da na krovu ni nobenih razlogov za zaskrbljenost," je za ANSO poveljnik poveljnik obalne straže Vincenzo Leone.

Ladja za križarjenja Costa Smeralda je sicer pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije in se ustavila v Marseillu, Barceloni in na Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio.

Križarka obtičala zaradi suma na koronavirus