Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Razpis je med drugim namenjen prijavam za programe dodatnih 13,94 splošne ambulante in ambulante družinske medicine ter dodatnih 9,52 otroškega ter šolskega dispanzerja. Hkrati bodo izvedli javni poziv za dodatni program za ambulante za boljšo dostopnost do izbranega osebnega zdravnika v obsegu 57 splošnih ambulant in ambulant družinske medicine ter 7,6 otroškega ter šolskega dispanzerja.

Na razpis se bodo lahko prijavili izvajalci zdravstvenih storitev, ki še nimajo sklenjene pogodbe z ZZZS-jem ali imajo sklenjeno začasno pogodbo, ter izvajalci, ki se prijavljajo za izvajanje programov, za katere je širitev dogovorjena v splošnem dogovoru za pogodbeno leto 2022, vendar poimensko niso navedeni.

Razpis in javni poziv bosta v petek objavljena na spletni strani ZZZS-ja, rok za prijavo na javni poziv bo 9. februar, rok za prijavo na programe iz razpisa pa 28. februar. Rok za prijavo se bo v obeh primerih lahko podaljšal do oddaje neoddanega programa, vendar ne pozneje kot do konca letošnjega leta. Program bodo izvajalci lahko začeli izvajati 1. marca oziroma ko bodo izpolnili pogoje za začetek izvajanje programa.