Bolnišnica Murska Sobota. Foto: MMC RTV SLO
Bolnišnica Murska Sobota. Foto: MMC RTV SLO

Ratkai je na seji sveta dobil osem glasov, en član sveta zavoda pa se je glasovanja vzdržal. Po izvolitvi je Ratkai poudaril, da je zadovoljen z močno podporo sveta zavoda, zdaj pa morajo počakati le še na soglasje vlade, poroča Vestnik.

Če ga vlada potrdi, bo murskosoboško bolnišnico vodil naslednja štiri leta. V tem času bo imel veliko dela predvsem s sanacijo finančnega stanja bolnišnice, ki se spopada z negativnim poslovanjem in plačilno nedisciplino.

Svet zavoda je na seji 19. decembra sprejel sporazum o predčasnem končanju mandata direktorja Daniela Grabarja, ki je za to zaprosil. Funkcijo bo opravljal do 31. marca. Mandat je začel marca 2021, ko je nasledil Bojana Korošca.

Vlada je sicer novembra sprejela nekatere spremembe upravljanja bolnišnic, s čimer bo po novem svet zavoda štel sedem članov, od katerih bodo štirje predstavniki vlade ter po en predstavnik zaposlenih, uporabnikov in zavarovancev. Prav tako se uvaja položaj pomočnika direktorja, ki ga direktor lahko imenuje za čas trajanja mandata, ter prokurista, ki ga s soglasjem vlade imenuje svet zavoda, še navajajo v Vestniku.