Za Zimmermannom je bilo potrebnih precej popravljalnih operacij. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Za Zimmermannom je bilo potrebnih precej popravljalnih operacij. Foto: MMC RTV SLO Foto:

Zimmermann in njegov odvetnik obtožujeta TV Slovenija, da gre za afero, ki jo je namerno in načrtno proizvedela, da bi škodovala zdravniku, da gre za novinarske domneve o nepravilnostih, napačne teze, napačne interpretacije Zimmermanovih metod in izjav zdravnikov in manipulacijo. Zato smo se v uredništvu Informativnega programa TV Slovenija odločili, da objavimo izjave vseh sogovornikov - zdravnikov in bolnikov - v neobdelani obliki.

Tako med drugim lahko slišite izjavo predstojnika žilne kirurgije v bolnišnici Celje Toma Šiblija o načinu, kako operira Zimmermann. In o tem, da je Zimmermann kljub jasnemu opozorilu zdravniškega konzilija, s katerim je bil vnaprej seznanjen, in sicer da pri pacientki zaradi hude bolezni ni mogoča nobena operacija, bolnico operiral, posledica njegovega posega pa je bila amputacija noge, kar so žilni zdravniki v Celju označili za strokovno napako.

Od zdravnika boste lahko slišali tudi opis zdravstvenega stanja pacientke, ki je prišla na celjsko urgenco, medtem ko Zimmerman trdi, da je šlo zgolj za vnetje šiva.

Žilni kirurg Andrej Šikovec pa pravi, da ima Zimmermann desetkrat več recidivov, kot ostali zdravniki, da nima veliko pojma o kirurgiji, da ne pozna osnovnih principov kirurgije, da pacientom množično predpisuje antibiotike, da bi se zaščitil in da mu je, potem ko ga je prijavil zbornici, grozil.

Več v spodnjem 48-minutnem videoprispevku.