Svet UKCL-ja je dobil nove predstavnike vlade. Foto: BoBo
Svet UKCL-ja je dobil nove predstavnike vlade. Foto: BoBo

Mitja Košnik, Aleksandra Markovič - Predan, Peter Bohinec, Vasja Klavora, Igor Zajec in Marija Pukl v svetu zavoda ne bodo več delovali, je odločila vlada. Namesto njih pa je vlada danes za preostanek mandata oz. za dve leti imenovala Tomaža Glažarja, Brigito Čokl, Mileno Kramar Zupan, Zvezdano Snoj, Simono Hribar in Mojco Grabar.

Kandidati izpolnjujejo pogoje za imenovanje v svet zavoda, so na vladi zagotovili v sporočilu za javnost. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je že v začetku svojega mandata napovedala zamenjave v svetih zdravstvenih zavodov, da bi v njih sedeli bolj kompetentni ljudje.

.
Košnik in Markovič - Predanova sta zdravnika, ki sta v preteklosti vodila bolnišnice, prav tako je zdravnik tudi nekdanji poslanec DeSUS-a Klavora. Iz DeSUS-a je prihajala tudi Puklova. Bohinec je bil zaposlen na ministrstvu za zdravje, Zajec pa je nekoč vodil upravo Slovenskih železnic.

Izmed novoimenovanih članov sveta je Glažar direktor Zdravstvenega doma Vrhnika, Kramar Zupanova direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto, na zadnjih lokalnih volitvah pa se je kot kandidatka SD-ja in SLS-a potegovala za mesto novomeške županje. Snojeva je vodja oddelka za psihoonkologijo na Onkološkem inštitutu, Čoklova pa je podpredsednica DeSUS-a in nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje. Hribarjeva in Grabarjeva sta zaposleni na ministrstvu za zdravje.