Margareta Guček Zakošek. Foto: BoBo/Borut Živulović
Margareta Guček Zakošek. Foto: BoBo/Borut Živulović

Vidna članica SMC-ja Margareta Guček Zakošek, ki je trenutno na položaju pomočnice vršilca dolžnosti direktorja, je celjsko bolnišnico vodila nepregledno, v tajnosti, preprečevala je denimo, da bi pomembne podatke pošiljali strokovnemu direktorju, je v dopisu svetu zavoda zapisala Vesna Lavrič, odpuščena vodja sektorja za finance.

Sorodna novica Za vršilca dolžnosti direktorja celjske bolnišnice imenovan Dragan Kovačić

Lavričeva je navedla še pritiske v korist določenemu podjetju za izbor na javnem razpisu in šikaniranje zaposlenih: "Zaradi njenega načina vodenja sem čez nekaj časa postala edina, ki sem ji v skladu s stroko upala povedati, da zadeve niso transparentne. Zaradi tega sem tudi sama postala deležna vedno hujšega šikaniranja, ki je doseglo višek s tem, da je bil angažiran detektiv, ki me je skoraj tri tedne spremljal in opazoval. Ker sem prikazala nepravilnosti, sem dobila izredno odpoved."

V bolnišnici obtožbe zanikajo in odgovarjajo, da Guček Zakoškovi pavšalno in brez dokazov očita izvajanje mobinga. Lavričevo so odpustili, ker je grobo kršila zakonske in pogodbene obveznosti v zvezi s postopki javnih naročil. Njene kršitve bodo predvidoma zbrali v prihodnjem tednu in zoper njo sprožili ostale ustrezne postopke.

Lavričeva, ki meni, da so to le novi poskusi njene diskreditacije, bo zdaj pravico iskala na sodišču. "Sem iz danes na jutri ostala brez službe ter tudi brez kakršnega koli nadomestila."

O novem direktorju bi Svet zavoda sicer predvidoma moral glasovati danes (v četrtek). A ker Guček Zakoškova, ki se je znašla tudi v kriminalistični preiskavi zaradi domnevno sporne nabave ventilatorjev, naj ne bi imela zadostne podpore, so sejo prestavili. Vlada pa je včeraj predsednico sveta Hedviko Stanič Igličar na njeno veliko presenečenje razrešila. Namesto nje je v svet imenovala Lovra Perčiča iz stranke SDS.