freedigitalphotos.net">
"Gre za hudo obliko nasilja teh kolegov nad menoj," pravi Zimmerman. Foto: freedigitalphotos.net

"V zadnjih 15 mesecih sem v Trstu operiral 460 bolnikov s težavami na ožilju in nihče ni imel komplikacij po operaciji," je dejal Zimmermann. Sam meni, da je afera, v kateri se mu očita malomarno zdravljenje, izbruhnila zaradi pomanjkanja denarja za žilne operacije na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Po Zimmermannovih besedah se je v Slovenijo kot zdravnik žilne kirurgije vrnil pred desetletjem, k njemu pa je prišlo veliko bolnikov, samo iz celjske regije več kot 1.000. "Zavist mojih kolegov se je stopnjevala do odprtega sovraštva. Ti kolegi, ki mi očitajo malomarno zdravljenje, pa so imeli vsako leto kakšen smrten primer in so prejeli tudi opomine. Gre za hudo obliko nasilja teh kolegov nad menoj, zato se sprašujem, kje je njihova srčna kultura," je dejal Zimmermann, ki napoveduje, da bo ustrezno dokumentacijo o treh zdravnikih dostavil ustreznim organom.

Pojasnil je tudi, da je ZZZS po izbruhu afere odprl telefonsko linijo za pritožbe bolnikov, ki jih je operiral, a ker ni bilo nobene graje na njegovo delo, je zavod po tednu dni linijo zaprl.

Zimmermann je poslal odprto pismo predsedniku Zdravniške zbornice Slovenije Andreju Možini, v katerem je izrazil zaskrbljenost, da so ga novinarji izzvali in zapeljali s svojimi zgodbami. Za pismo se je odločil, ker da so ga k temu spodbudili njegovi bolniki, ogorčeni nad dogajanjem v medijih.

Zimmermann stopil pred novinarje
Zimmermann stopil pred novinarje