Avtomobilnost 65: Ljubljanska multimodalna mobilnost Foto: MMC RTV SLO
Avtomobilnost 65: Ljubljanska multimodalna mobilnost Foto: MMC RTV SLO
Avtomobilnost 65: Ljubljanska multimodalna mobilnost Foto: MMC RTV SLO

Ljubljana je v septembru dobila še eno obliko javnega prevoza, takšno, ki temelji na dvajsetih električnih golfih. Na LPP-ju pravijo, da to niso taksiji, a v bistvu jih naročiš, pridejo te iskat in odpeljejo, kamor želiš. Toda plačaš jih z urbano ali moneto, torej na enak način kot plačaš mestnega zelenca, in ja, čeprav so bele barve, so tile e-urbani zeleni, električni. S takšnim zelenim pogonom in z naprednejšo obliko plačevanja pa tudi utirajo pot moderni ljubljanski mobilnosti.

Prihodnjega marca bo avtomobilski salon na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, salonske načrte nam razkriva direktor Iztok Bricl. Pokepetali smo o tem, kakšne razstavne salone si želimo, kaj lahko pričakujemo.

Toyota hilux je najbolj legendaren terenski pickup, svojo legendarnost si je krepil pet desetletij, skozi sedem generacij, tokratna je že osma. Je najbolj prodajan terenski pickup na svetu in pri Toyoti pravijo, da je tudi najbolj vzdržljiv.

Mazda s prenovljeno šestico uvaja tehnični pripomoček, ki se ovinkov loteva na samosvoj način. Ni samo dinamičnim voznikom pomembno, da je avtomobil ovinek sposoben speljati hitro in zanesljivo. Koristno je vsaj še zaradi zagotavljanja varnosti, a tudi v korist višjemu udobju.

Astra je slovenski avto leta. Astra je tudi evropski avto leta. Torej nima samo diplome, ampak tudi zlato priznanje. Inženirji so namreč v astro vgradili toliko kompetenc, da jo lahko kupec brez zadržkov vključi na seznam najožjih kandidatov za nakup.

Avtomobilnost 65: Ljubljanska multimodalna mobilnost Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Avtomobilnost 65: LJubljanska multimodalna mobilnost Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Avtomobilnost prva vožnja: Mazda 6 Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Avtomobilnost prva vožnja: Toyota hilux Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Avtomobilnost test: Opel astra sportstourer Foto: Boštjan Podlogar / MMC RTV SLO