Pred koncem leta bo na trge pripeljala tretja generacija Nissanovega križanca murano. Foto: Nissan
Pred koncem leta bo na trge pripeljala tretja generacija Nissanovega križanca murano. Foto: Nissan

Od predstavitve prve generacije avtomobila, ki je vsaj na nekaterih trgih precej vplival na trg bolj robatih SUV-jev ter pritegnil kupce, ki so si želeli bolj poudarjeno kombinacijo robatosti in elegance, je lani minilo že desetletje. Konec letošnjega leta pa bo v prodajne salone pripeljal novi murano, pri katerem bosta še bolj izpostavljeni plati visoke ravni udobja in napredne tehnologije.

Kot poudarjajo pri Nissanu, pa tudi pri novem muranu računajo na kupce, ki cenijo privlačnost zunanje podobe. Ta sledi linijam prototipa resonance, ki so ga predstavili na severnoameriškem avtomobilskem salonu v Detroitu. Prav severnoameriškemu trgu pa je murano tudi primarno namenjen, kar le še poudarja podatek o prvem pogonskem agregatu. Pod motorni pokrov so namreč vgradili 3,5-litrski motor V6 s 194 kilovati (260 KM), kar je za evropske pojme že skoraj nespodobno.

Pogonskih agregatov bo v ponudbi seveda še več, vendar bodo podrobnosti znane pozneje oziroma ob predstavitvah na posameznih trgih. Je pa že znano, da bodo kupcem ponudili različice le s prednjim ali štirikolesnim pogonom ter štiri ravni opreme. Med zadnjo bo tudi vrsta naprednih tehnoloških igračk, s katerimi se že lahko pohvalijo tudi aktualni Nissanovi modeli.