Karavanska različica bo pri ponudbi motorjev in opreme sledila kombilimuzini. Foto: Škoda
Karavanska različica bo pri ponudbi motorjev in opreme sledila kombilimuzini. Foto: Škoda

Karavanski sorodnik kombilimuzine, ki je na slovenski trg pripeljala konec lanskega leta, se bo javnosti uradno predstavil septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, še pred koncem leta pa naj bi bil na voljo tudi slovenskim kupcem. Ponudba opreme in motorjev bo tako rekoč enaka kot pri kombilimuzini, cene pa verjetno za približno tisoč evrov višje od primerljivih različic s petimi vrati.

Podrobnosti ponudbe na posameznih trgih bodo sicer znane šele jeseni, za zdaj pa za evropske trge napovedujejo štiri bencinske in dva dizelska motorja, z razponom ponudbe moči od 55 do 90 kilovatov. Ob tem pri Škodi še posebej izpostavljajo izvedbo greenline, ki jo bo poganjal motor 1,6 TDI z močjo 66 kilovatov, z avtomobilom pa naj bi bilo mogoče doseči povprečno porabo 3,8 litra na 100 kilometrov in izpust 99 gramov ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer.

Spaceback je sicer za kar 18 cm krajši kot kombilimuzina, vendar naj bi v potniški kabini ponujal enako raven udobja kot kombilimuzina, ki ima tudi prostornejši prtljažnik, a karavan ponuja več prilagodljivosti in možnost povečanja prostornine "tovornega" prostora na 1.380 litrov.