Med ključne unikatne elemente hotela, ki nima klasične recepcije, spada mobilno podprta izkušnja za goste, ki prijavo v hotel opravijo z mobilno aplikacijo, s pomočjo katere se tudi gibljejo po hotelu in komunicirajo z osebjem. Nov koncept hotela je za Central hotel razvil arhitekt Smiljan Buzeti iz studia D plan.

Prvič v Sloveniji obiskovalci lahko bivajo v spalnih kapsulah, ki so v 7. nadstropju hotela, nedaleč od restavracije in terase s pogledom na Ljubljanski grad. Popoldne in zvečer bo bar s teraso Rooftop@Central, ki ga opisujejo kot idealno mesto za srečanja, "co-working" in sproščeno druženje, na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.

Foto: Promocijsko gradivo

Svetle in zračne sobe hotela, ki posluje pod okriljem skupine hotelov Union , so opremljene minimalistično in sodobno. Posebej za Central hotel je unikatno obliko tapet v sobah s pogledom na Ljubljanski grad zasnoval ulični umetnik in ilustrator Maksim Azarkevič. V skladu z vedno večjim pomenom prijaznega odnosa do narave v hotelu ni plastičnih stekleničk in papirnega poslovanja, gostje pa si za raziskovanje Ljubljane brez ogljičnega odtisa lahko izposodijo skiroje.

Central hotel s svojo ponudbo in konceptom nagovarja vrednote nove generacije popotnikov. Ponuja 90 dvoposteljnih hotelskih sob v štirih kategorijah, nekatere imajo neposreden pogled na Ljubljanski grad, vse pa so na voljo z zajtrkom. Foto: Promocijsko gradivo

Spalne kapsule in urbani glamping

Posebnost hotela, ki jo upravitelji še posebej izpostavljajo, je 10 spalnih kapsul – futurističnih prostorov za bivanje, ki so popolna novost v Sloveniji in "omogočajo urbani glamping v središču Ljubljane", kot so izkušnjo opisali v promocijskem gradivu. Kapsule niso namenjene le spanju, saj so nahajajo televizija, radio, sef, ogledalo, LED-zaslon, USB-priključek in hitra Wi-Fi povezava, zunaj kapsul pa se gostje lahko sproščajo v "lounge" prostoru.

Foto: Promocijsko gradivo

"Z novim konceptom Central hotela smo ustvarili popolnoma novo turistično doživetje Ljubljane. Zasnovan je kot prvi hotel za novo generacijo turistov, popotnikov in tako imenovanih 'hipsterjev', ki želijo sproščeno, avtentično, urbano in družabno namestitev, brez formalnosti klasičnih hotelov," je komentiral Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor Union hotelov.

V skladu s hotelskimi smernicami prihodnosti so klasične funkcije recepcije, strežbe, portirstva ipd. združene v enoviti ekipi, imenovani Experience Team, ki skrbi za holistično, odlično izkušnjo bivanja, so še pojasnili.