Te posebne turistične vavčerje za domačine nameravajo uvesti s 1. januarjem 2020, z njimi pa želijo okrepiti turizem v državi.

Dubrovnik. Foto: Reuters
Dubrovnik. Foto: Reuters

Delodajalci bodo lahko letno svojim zaposlenim prek turističnih vavčerjev nakazali največ 2.500 kun kot nadomestilo za stroške gostinskih, turističnih in drugih storitev, ki so namenjene počitku delavcev, je napovedal hrvaški minister za turizem Gari Cappelli.

Šlo bo za dodatna sredstva k plačam delavcev, kot so to na primer delovne nagrade, regresi, božičnice do skupnega letnega zneska 7.500 kun (1.000 evrov).

Za delodajalce, ki bodo nakazali denar za turistične vavčerje, predvidevajo davčne olajšave v odvisnosti od nakazanega zneska.

Podjetja za zdaj še previdna
Cappelli je pojasnil, da Cro kartica ne bo omejena na turistično sezono, temveč bo veljala vse leto in za vse turistične kraje na Hrvaškem tako na obali kot v notranjosti države. Pričakuje, da bo kartica pomagala predvsem pri razvoju celinskega turizma.

Plitvice so status nacionalnega parka dobile leta 1947. Foto: EPA
Plitvice so status nacionalnega parka dobile leta 1947. Foto: EPA

Uvajanje Cro kartice omogočajo spremembe davčne zakonodaje, ki so jih uvedli s 1. septembrom. Uporaba kartice bo sicer prostovoljna, minister pa pravi, da z bankami in drugimi partnerji še iščejo najustreznejše tehnične rešitve za nakazila sredstev na kartice.

Po prvih napovedih ministrstva za turizem bi delodajalci denar lahko nakazali na poseben račun delavcev, ki bi ga nato lahko uporabili zgolj za plačevanje turističnih storitev s svojo Cro kartico. Omenjali so tudi Cro kartico kot papirnati vavčer, ki bi ga lahko vsak zaposleni natisnil s svojega osebnega uporabniškega računa.

Hrvaški mediji so nato poročali, da bo vavčer mogoče uporabiti v gostinskih in turističnih objektih, ki bodo vključeni v poseben turistični program. Vsaka družina naj bi lahko izkoristila največ dva vavčerja letno.

Kot dodajajo, so v tem tednu povprašali številna podjetja, ali nameravajo Cro kartico uporabljati kot nov model nagrajevanja njihovih zaposlenih, vendar so bila podjetja v svojih odgovorih za zdaj še precej zadržana.