Poletna sezona bo po napovedih uspešnejša. Foto: BoBo
Poletna sezona bo po napovedih uspešnejša. Foto: BoBo

Na kaninskem smučišču se kljub debeli snežni odeji začenja poletna sezona. Vsi obiskovalci bodo lahko ta vikend s kepanjem pozdravili toplo vreme, prihodnja dva (ali pa celo tri) vikende pa se bo na Kaninu še vedno mogoče tudi smučati, je potrdil direktor družbe Sončni Kanin Rok Ovsenik.

Žičnica bo tako vozila po ustaljenem voznem redu, torej od 8. do 16. ure. V juniju bo predvidoma obratovala ob koncih tedna, za večje skupine pa po predhodnem dogovoru tudi med tednom.

Ob vstopu v poletno sezono se bodo lahko vsi obiskovalci z metanjem kep v tarčo potegovali tudi za nagrade. Zmagovalcu bodo baje podarili sezonsko vozovnico.

Poletna sezona bo bolj spodbudna

Med lansko poletno sezono so na Kaninu sicer našteli 25.000 gostov, letos jih po Ovsenikovih besedah pričakujejo še kakšnih 5000 več.

Tak obisk bi bil po slabi zimski sezoni, ko so našteli le 17.000 smučarjev, velika spodbuda. Razloge za tako slab obisk smučišča Ovsenik vidi predvsem v zelo muhastem vremenu, saj je bilo dovolj snega za pripravo smučarskih prog šele februarja.

Sicer pa bo na Kaninu tudi letos poleti zaživelo nekaj novosti. V sodelovanju z Dolino Soče so na Kaninu med drugim uredili novo pohodno pot s postaje B, odprli pa jo bodo 2. julija.