Med drugim alkohola ne bo mogoče dobiti na letalih Easyjeta. Foto: Reuters
Med drugim alkohola ne bo mogoče dobiti na letalih Easyjeta. Foto: Reuters

Med letalskimi družbami, ki bodo do preklica strežbo alkohola delno ali v celoti odpravile, so med drugim Easyjet in KLM, Delta Airlines, American Airlines in Virgin Australia. Tovrstno odločitev so sprejele, saj želijo, kolikor je le mogoče, omejiti stik med kabinskim osebjem in potniki ter omogočiti čim varnejše potovanje.

Številne letalske družbe bodo pijače na krovu tako omejile zgolj na vodo, poleg tega pa je na praktično vseh poletih na svetu obvezno nositi zaščitne maske.

Letalska družba Easyjet je 15. junija začela izvajati polete po Veliki Britaniji in Franciji ter določene mednarodne polete. Potniki lahko s seboj na letalo prinesejo hrano in brezalkoholne pijače, na krovu pa bo mogoče dobiti samo vodo, za katero bo treba osebje posebej prositi. Postopno vračanje ponudbe prigrizkov načrtujejo v prihodnjih mesecih.

Družba Virgin Atlantic ravno tako začasno ukinja alkohol v letalu, bo pa za potnike pripravila posebne pakete, v katerih bodo našli zaščitne maske, robčke za čiščenje površin in razkužilo.

Tudi pri KLM-ju na krovu ne bo mogoče dobiti alkohola, bodo pa omogočali strežbo vode in določenih brezalkoholnih pijač. Tople obroke bodo stregli zgolj na poletih, daljših od 9 ur.

British Airways alkohola ne bodo stregli v ekonomskem razredu na poletih po Evropi – potnikom bodo ponudili plastenko vode in okrepčilo, posebni obroki pa do preklica niso dosegljivi.

Pri Ryanairu so se odločili, da mora biti vsa hrana naročena vnaprej, torej pred samim poletom. V nasprotju s številnimi drugimi letalskimi družbami se niso odločili za umik alkohola, temveč so iz ponudbe umaknili tople napitke.

Delta Airlines bo alkoholne pijače ponujala samo na mednarodnih poletih, podobno bo pri American Airlines, poroča CNN.