Do Google+ omejeno število izbrancev že lahko dostopa prek majhnega zavihka na Googlovem iskalniku. Foto: Google
Do Google+ omejeno število izbrancev že lahko dostopa prek majhnega zavihka na Googlovem iskalniku. Foto: Google

Googlov podpredsednik inženiringa Vic Gundotra je dejal, da želijo z novim družabnim omrežjem prinesti "raznovrstnost in bogatost" resničnega življenja v spletno okolje. Ena izmed kritik Facebooka je namreč, da so uporabnikove informacije in objave dostopne vsem njegovim "prijateljem", razen če jih uporabnik z "razmeroma zapletenim postopkom" razdeli v različne skupine.

"Niso vsi odnosi v naših življenjih enakovredni," je dejal Gundotra. "V življenju določene stvari delimo s kolegi s fakultete, druge s starši, skoraj nič informacij o našem življenju pa ne delimo z našimi nadrejenimi," je poudaril.

Uporaba začasno omejena na "srečneže"
Družabno omrežje Google+ trenutno uporablja le manjša skupina ljudi, ki je bila povabljena k testni uporabi. Google pa kljub temu v sporočilu na svoji spletni strani obljublja, da bo Google+ kmalu na voljo vsem uporabnikom.

Google pa je že predstavil nekaj aplikacij, ki jih bo ponujalo njihovo novo družabno omrežje. Uporabnikom bodo med drugim omogočali videopogovore, skupne klepete z več uporabniki ter deljenje informacij o lokaciji, kjer se nahaja uporabnik.

Daleč je še do Facebooka ...
Čeprav je Google prvak med spletnimi iskalniki, pa do zdaj ni uspel na področju družabnih omrežij, medtem ko ima Facebook že blizu 700 milijonov uporabnikov, Twitter pa 200 milijonov. Google je sicer z družabnim omrežjem Buzz že poskušal prevzeti del teh uporabnikov, vendar pa so ga zaustavile težave z zagotavljanjem zasebnosti uporabnikov.

Bo zadovoljen "facebookar" pripravljen na menjavo?
Urednik spletne strani SearchEngineLand.com Danny Sullivan je zapisal, da je prezgodaj za napovedi, ali bo Google+ uspešen. "Če ste zadovoljen uporabnik Facebooka, potem najbrž ni veliko možnosti, da bi ga zamenjali za Google+," je dejal Sullivan, ki je imel že možnost uporabe novega družabnega omrežja.