Teden možganov bo potekal v Ljubljani, Grosupljem, Kopru, Lukovici, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu in Velenju. Foto: MMC RTV SLO
Teden možganov bo potekal v Ljubljani, Grosupljem, Kopru, Lukovici, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu in Velenju. Foto: MMC RTV SLO

Med 10. in 16. marcem bo osrednje prizorišče atrij Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU-ja na Novem trgu v Ljubljani. V okviru Tedna možganov bodo tam potekala predavanja posameznih strokovnjakov, okrogle mize in delavnice za otroke. Na dogodkih bodo spregovorili priznani strokovnjaki s področja naravoslovnih in družboslovnih ved, med njimi Blaž Koritnik, Barbara Gnidovec Stražišar, Manuel Karan, Gregor Belušič in številni drugi.

Preverite, kaj vse ponuja Teden možganov. Celotno dogajanje Tedna možganov je brezplačno.


Spet bogat program na filmskih platnih

V okviru dogodka bo potekala tudi delavnica za otroke Kako omrežja v možganih pletejo svet in okrogla miza Kaj nas veže? Okrogla miza o ljubezni v teoriji in praksi. V Slovenski kinoteki se bodo tudi tokrat v času Tedna možganov zvrstile projekcije filmskih predstav, in sicer Božji možje, Matrica, Socialno omrežje, Mularija in Sabina.

Omrežja, ki so ključna za delovanja možganov
Vodja organizacijske ekipe Tedna možganov Simon Brezovar ob tem poudarja: "Letošnji Teden možganov bo ponovno razkril najnovejša spoznanja na področju nevroznanosti in ponudil vpogled v delovanje naših možganov z različnih znanstvenih disciplin. Predvsem pa se bo osredotočal na omrežja, tista, ki so ključna za pravilno delovanje naših možganov in tista, ki nastajajo v zunanjem svetu. Ponosni smo, da se nam bodo tudi tokrat na dogodkih pridružili izjemni strokovnjaki, ki bodo spregovorili o razvoju nevroznanosti in vplivu njenih spoznanj na človeka in družbeno okolje, v katerem živimo."