Vodilni znanstveniki napovedujejo, da bomo s tehnologijo elektronskih vsadkov lahko na računalnike prenašali in odlagali tudi svoje misli. Foto: EPA
Vodilni znanstveniki napovedujejo, da bomo s tehnologijo elektronskih vsadkov lahko na računalnike prenašali in odlagali tudi svoje misli. Foto: EPA

Podjetje je za zdaj na zgodnji razvojni stopnji, uradno se bo ukvarjalo z medicinskim razvojem. Razvijali bodo t. i. tehnologijo nevronskih čipk, posebnih elektrod, ki jih nameravajo vsaditi v možgane.

Ta metoda bi ljudem lahko izboljšala spomin ali dodala umetno inteligenco, poroča BBC.

Projekt pod zasebnim financiranjem Muska je zbral vodilne strokovnjake na tem področju, ki predvidevajo, da bodo ljudje nekoč lahko na računalnike prenašali in nalagali svoje misli.

Več podrobnosti znanih kmalu
Elon Reeve Musk, solastnik in soustanovitelj mnogih podjetij, med drugim proizvajalca električnih avtomobilov Tesla in vesoljske tehnologije SpaceX, je v tvitu že potrdil obstoj podjetja in napovedal, da bo več kmalu javno objavljeno na spletni strani WaitButWhy.

Po poročanju BBC-ja gre za enega največjih vizionarjev iz t. i. silikonske doline. Musk se trenutno ukvarja s projektom prometne revolucije Hyperloop, v katerem bi potnike in tovor s hitrostjo letala transportirali skozi posebne tube ter raziskovanjem možnosti vrtanja podzemnih predorov pod Los Angelesom, v prihodnosti bi rad omogočil turistične izlete na Luno, ukvarja pa se tudi s projektom za energetsko oskrbovanje Avstralije.