Spletna stran omogoča ženskam v državah, kjer je splav prepovedan, izhod v sili. Foto: MMC RTV SLO
Spletna stran omogoča ženskam v državah, kjer je splav prepovedan, izhod v sili. Foto: MMC RTV SLO

Najbolj obiskana spletna stran je Women on Web, ki jo uporabljajo ženske iz več kot 70 držav po vsem svetu, kjer je splav prepovedan. Spletna stran Women on Web je po mnenju žensk in nekaterih ginekologov zaupanja vredna, uporaba njihovih storitev pa popolnoma varna.

Po pričevanju nekaterih žensk so odgovorni pri Women on Web v stiku z ženskami prek elektronske pošte, paket z zdravili pa na dom prispe s hitro pošto, primerno označeno, z vsemi navodili in podpisom zdravnika. "Zelo pomembno je, da imajo ženske možnost, da se v skrajnih razmerah obrnejo na tovrstno storitev," je povedala ena izmed uporabnic.

Ženske na splošno zadovoljne s storitvijo
Raziskava, ki so jo opravili med 200 uporabnicami spletne strani Women on Web, je pokazala, da približno osem odstotkov žensk ni uporabilo zdravil, ki so jih naročile za prekinitev nosečnosti. 58 odstotkov uporabnic je bilo navdušenih nad spletno storitvijo, 31 odstotkov žensk pa je povedalo, da je bila izkušnja zelo stresna, a niso imele druge možnosti.

Raziskava je pokazala, da je najmanj 11 odstotkov žensk, ki so se zatekle k taki rešitvi, pozneje potrebovalo strokovno pomoč, čeprav spletna stran obljublja, da so njihove metode popolnoma varne. Največ žensk se je po zdravniško pomoč zateklo zaradi krvavitev pri nasilni prekinitvi nosečnosti.