Za kratek čas je bil mogoč vpogled v klepet in prošnje za prijatelje. Foto: MMC RTV SLO
Za kratek čas je bil mogoč vpogled v klepet in prošnje za prijatelje. Foto: MMC RTV SLO

Virtualni prijatelji so lahko "prisluškovali" spletnim klepetom in videli, komu vse so njihovi prijatelji poslali prošnje za spletno prijateljstvo. Napako pri varnosti, ki je namesto zaščite uporabnikov izdajala njihove osebne podatke, so pri Facebooku že odpravili.

Za kratek čas je bila možnost klepeta umaknjena, po odpravi napake pa znova vzpostavljena. "Za nekaj časa je računalniški hrošč nekaterim uporabnikom omogočal vpogled v pogovore in prošnje za prijateljstva njihovih Facebookovih prijateljev s pomočjo manipulacije 'predogleda mojega profila'," so sporočili s Facebooka in dodali, da so težavo takoj po ugotovitvi napake začeli odpravljati.

Strokovnjak za varnost pri Symantecu Candid Wueest je dejal, da je varnost osebnih podatkov na spletu tako na socialnih kot drugih omrežjih skrb vzbujajoča. "Ne gre za prvo tovrstno težavo, je pa res, da so pri Facebooku napako hitro odpravili, medtem ko so že bili primeri, ko so pri nekaterih drugih socialnih omrežjih težave odpravljali več dni," je dodal.