Tradicionalno predavanje Billa Gatesa je ponovno vzbudilo veliko zanimanja. Foto: EPA
Tradicionalno predavanje Billa Gatesa je ponovno vzbudilo veliko zanimanja. Foto: EPA
Bill Gates
Gates predstavil tudi nekaj naprav, ki bi omogočale bolj razširjeno uporabo windowsev. Foto: EPA

Gates se je najdlje zadržal pri medijski izpostavljenosti konkurenčnega boja med Googlom in Microsoftom in dejal, da je ta prenapihnjen. Zanimanje medijev naj bi bilo večje predvsem zaradi številnih odhodov vodilnih kadrov h Googlu.

Skupna vrednost Googla znaša 123 milijard dolarjev, s čimer se je močno približal IBM-u. Govori pa se, da Google pripravlja tudi programsko opremo za osebne računalnike, kar bi Gatesa gotovo moralo skrbeti.

Windowsi del vsakdana
Prvi mož Microsofta Bill Gates je predstavil vizijo korporacije in dejal, da naj bi Windowsi postali del digitalnega vsakdana. Na Consumer Electronics Showu v Las Vegasu je izrazil opažanje, da uporabniki postajajo vse bolj povezani s to programsko opremo.

Ta jim bo v prihodnje omogočala, da bodo v svojem vsakdanu kar najlažje izbirali priljubljeno glasbo, filme in novice. Po Gatesovem mnenju tega prej tehnologija ni omogočala, zdaj pa je to že lahko realnost. Windowsi se bodo prilagodili različnim napravam, in ne le računalnikom, in jih povezali z najrazličnejšimi sistemi, dodaja Gates.