Android bo podpiral 20 spletnih servisov, ki jih pripravlja Google. Foto:
Android bo podpiral 20 spletnih servisov, ki jih pripravlja Google. Foto:

Android bo tako, sicer dokaj pričakovano, tesno povezan s obstoječimi in nekaterimi nastajajočimi spletnimi storitvami družbe Google. Z namenskimi programi za mobilni telefon bodo zagotovo opremljeni servisi Gmail, YouTube in Google Maps, skupno pa naj bi bilo takih servisov kar 20.
Zdaj je znano, da bo Android zagotovo podpiral večopravilnost, zmožnost poganjanja več programov hkrati, kar je ena najbolj očitanih pomanjkljivosti konkurenčnega telefona Apple iPhone. Programi, ki delujejo v ozadju ne bodo upočasnjevali delovanje telefona, predvsem pa ne bodo motili telefonskih funkcij. Uporabniki bodo o dogajanju programov v ozadju obveščeni z ikono na robu zaslona, ki bo opozorila, da mora uporabnik reagirati.
Na podlagi zasebnih predstavitev Androida izbranim predstavnikom sedme sile je zdaj jasno, da bo med prvimi ponudniki telefonov s platformo Android zagotovo podjetje HTC, ki je znano predvsem po svoji ponudbi telefonov z Microsoftovo platformo Windows Mobile. V pripravi so menda tudi izdelki podjetij Motorola in Samsung.

Kot je znano, bodo telefoni Andorid temeljili na operacijskem sistemu Linux, neodvisni razvijalci pa bodo lahko dodajali lastne programe napisane v javi. Google si močno prizadeva, da bi prvi telefoni bili v prodaji pred začetkom novoletnih nakupov.
Novico je napisal uporabnik Vladimir Djurdjič